Rendhagyó bábszínházi világnapi rendezvény a Tomcsa Sándor Színházban

Rendhagyó bábszínházi világnapi rendezvény a Tomcsa Sándor Színházban

Március 21-én, a tavasz első napján ünnepeljük a bábszínház világnapját! Március 21-ét, a bábművészet világnapját a magyarországi és a határon túli magyar nyelvű bábosok immár hetedik éve ünneplik. A Budapest Bábszínház által 2014-ben életre hívott ünnep célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre. Az Tomcsa Sándor Színház életében is kiemelkedő a tavaszi napforduló, hiszen 2014-ben ezen a napon került bemutatásra az első bábelőadás, valamint névadásának második születésnapját is ezen a napon ünnepli az Udvarhely Bábműhely.

A világnap alkalmával az Udvarhely Bábműhely egy egész napos rendezvénnyel kedveskedik. Vasárnap reggel 10 órától 15 óráig a koncertteremben sok izgalmas báb- és mese és zenekaland várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Megtekinthető a Balázs Gyöngyi díszlet és jelmeztervező által berendezett, az udvarhelyi társulat bábelőadásait megidéző kiállítás. Az Árnyjátéksarok oázisában fény és a sötét játékából születő történetek elevenednek meg. A Mesesarokban Lukács Emőke, az Udvarhely Bábműhely vezetője mesél szebbnél szebb meséket és várja a mesemondó gyerekeket. A nap során még a bábkészítés fortélyaiba is beavatják a résztvevőket.

17 órától a zenéé a főszerep ugyanis Bertóti Johanna koncertjére kerül sor a Koncertteremben. A Kolozsváron élő művésznő Almából ki, körtébe be című̋ nemrég megjelent verseskötetének megzenésített verseivel örvendezteti meg a közönséget. A koncert után Bertóti Johanna verseskötete megvásárolható valamint a szerző dedikál.

A rendezvény ingyenes csak a koncertre kell jegyet váltani. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131. Felnőtt jegy ára 10 lej, gyerek jegy ára 8 lej.