Rekviem egy ügynökért – Tabori tükörlabirintusa

Rekviem egy ügynökért – Tabori tükörlabirintusa

A 2014/2015-ös évad kilencedik premierjére készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház, pénteken, június 12-én 20 órától a Rekviem egy ügynökért című produkciót mutatják be a stúdióteremben. Georg Tabori – eredeti nevén Tábori György – darabját most először játsszák magyar nyelven, mondta el Visky András a bemutató kapcsán tartott sajtótájékoztatón, de a román színpadokon sem láthatta még a közönség.

Mihai Măniuțiu rendező is kiemelte, hogy a Tabori-féle dramaturgia sajnos kevéssé ismert Romániában. Elárulta, hogy szeretné a szerző minél több darabját színre vinni, egy 4-5 előadásból álló projektet tervez, melynek a mostani bemutató az első állomása. A Rekviem egy ügynökért textusa egy bonyolult tükörlabirintus, nagyon sok rétegből álló világ, mondta Măniuțiu, ötvözhetetlen dolgokat ötvöz, melynek eredménye egy „rendkívül ízletes étel”.

Az előadás nagyon magas szintű színészi játékot igényel, hívta fel a figyelmet a rendező, éppen ezért választotta Bogdán Zsoltot, Dimény Áront és Györgyjakab Enikőt erre a feladatra. A díszleteket és a jelmezeket Adrian Damian tervezte, a zeneszerző Șerban Ursachi, a koreográfus Vava Ștefănescu volt.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-431986 – FIGYELEM! Megváltozott telefonszám!), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.