Rebekka Kricheldorf darabot mutat be a Liviu Rebreanu Társulat

Rebekka Kricheldorf darabot mutat be a Liviu Rebreanu Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház  Liviu Rebreanu Társulata 2020. október 7-én, szerdán, 19.00 órától mutatja be a Villa Dolorosa című előadást.

A darab rendezője Theodor-Cristian Popescu, díszlettervező Irina Moscu, sound design Andrei Raicu és video design Cristian Niculescu.

Via Dolorosa (A fájdalom útja) vagy magyarul A keresztút, az utolsó út, melyen Jézus Krisztus hátán cipelve keresztjét, végigment halála előtt, hogy megfizessen az emberiség bűneiért.

A Rebekka Kricheldorf által írt művében a Via Dolorosa, a keresztút, pusztulásnak indult otthonná változik, és Csehov három nővére – Irina, Mása és Olga – napjaink három nőtípusát testesíti meg. Irina háromszor ünnepli meg születésnapját, minden ünnep egyre jobban kihangsúlyozza a nővérek életében lezajló drámát, amelyeket csak súlyosbít a pénzhiány, céltalanság, unalom, adósságok, félelem és kétségbeesés.

A születésnapok az újjászületés napjaivá kellene váljanak, de úgy tűnik a szereplők képtelenek túllépni önmagukon. Vagy tán létezik mégis egy rejtett remény?

A szereposztás tagjai: Georgiana Ghergu – Irina, Steliana Bălăcianu – Olga, Loredana Dascălu – Mása, Ale Ţifrea – Janine, Luchian Pantea – Andrej és Theo Marton – Georg.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott!

A következő előadásainkra csütörtökön, október 8-án és vasárnap, október 25-én 19.00 órától kerülnek sor a Nemzeti Színház Nagytermében.

Az előadás magyar nyelvű felirattal követhető.

A hatályban lévő járványügyi rendelet értelmében az előadásokat szünet nélkül játsszuk. A járvány terjedésének megfékezése érdekében a nézők az előadások teljes ideje alatt kötelesek maszkot viselni, illetve csak a kijelölt székeket foglalhatják el, betartva az előírt távolságot. Jegyek és  bérletek válthatók a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitva tartás hétfőtől péntekig 12.00-18.00 óra között, tel. 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, awww.biletmaster.ro honlapon.