Radu Afrim új előadása kerül bemutatásra a Tamási Áron Színházban

Radu Afrim új előadása kerül bemutatásra a Tamási Áron Színházban

A Tamási Áron Színház második bemutatója a Radu Afrim által írt és rendezett víziószerű vígjáték Amikor telihold ragyog a turkáló felett címmel, melynek bemutatóját október 9-én, pénteken és 10-én, szombaton tartják 19 órai kezdetekkel a nagyteremben, színpadra épített nézőtér előtt.

Golyó turkálójában az idő egy ideje egy helyben áll. A madarak a rádióban laknak, a ruhák életre kelnek, a ruhák régi tulajdonosainak szellemei rohangálnak. Főleg, ha telihold van. Ha telihold van, akkor nagy a tét. Átkokat kell feloldani, titkokat kell feltárni.

Radu Afrim színhazi világa folyamatos határátlépéseket ígér. A mágikus realizmus a legapróbb gesztusokban is benne rejlik, a leghétköznapibb emberek is csodákat rejtenek magukban. A generációs átkokat, a kisvárosi banalitást átitatja valami olyan sajátos poézis, amit csak a hétköznapok egymásutániságában lehet felfedezni. A kisvárosi turkálóban mindenki ismer mindenkit, mindenki mindenkiről tud valamit, a harag ugyanolyan illékony, mint a szimpátia. Az idő múlik, de nem halad semerre. Mindig minden ugyanaz marad.

Az október 9. és 10-i bemutatót követő előadások október folyamán: 13-án, 20-án és 21-én szintén 19 órai kezdetekkel.

Javasolják, hogy aki teheti, online váltson jegyet a biletmaster.ro weboldalon, viszont ha erre nincs lehetőség, várják Önöket a Központi Jegyirodába, melynek nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, míg pénteken 9-től 13 óráig, illetve előadások előtt egy órával a helyszínen.

Forrás: Tamási Áron Színház