Radu Afrim sepsiszentgyörgyi előadása is szerepel a POSZT versenyprogramjában

Radu Afrim sepsiszentgyörgyi előadása is szerepel a POSZT versenyprogramjában

Radu Afrim Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadása is szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó a Magyar Színházi Társaság 2001 óta Pécsen szervezett seregszemléje. A Tamási Áron Színház a kezdetektől fogva képviseltette magát a magyar színházi szakma egyik legfontosabb eseményén. A Bocsárdi László rendezte Ilja próféta (2002), a Jóembert keresünk (2005), az Yvonne, burgundi hercegnő (2008), A csoda (2009), A velencei kalmár (2011), a Vízkereszt, vagy amire vágytok (2016), illetve Mihai Măniuțiu Médeia (2005) és Sardar Tagirovsky Meggyeskert (2014) című előadása is szerepelt a POSZT versenyprogramjában.

Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámáját Afrim egy mai fiktív valóságba ültette át. Az előadás során olyan érzésünk lehet, mintha megtorpannánk egy görbe tükör előtt. A kifordított lehetőségek földjén csak az olyan zavaróan emberi dolgok maradnak állandóak, mint a hazugság, a szemfényvesztés – és talán még valami: a zabigyerek apakeresése.

            Az előadást június 6-án 16:30-tól tekintheti meg a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban.