Radu Afrim előadásának bemutatója Marosvásárhelyen

Radu Afrim előadásának bemutatója Marosvásárhelyen

A Tompa Miklós Társulat 2016/2017-es évadának következő nagytermi bemutatójára Radu Afrim: RETROMADÁR BLOKKNAK CSAPÓDIK, ÉS FORRÓ ASZFALTRA ZUHAN címmel kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. A repertoártervezetben Meglepetés előadás 3. munkacímmel meghirdetett produkció – a már ismert work-in-progress technika segítségével – Radu Afrim szerzői alapötletéből és szövegkönyvéből kiindulva a szereposztás tagjainak hozzájárulásával készült el.

Radu Afrim rendezőt olyan korábbi sikeres előadások kötik a Tompa Miklós Társulathoz, mint AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA és A NYUGALOM, melyeket nem csak a hazai közönség értékelt, de több fesztiválon is kivívták a szakmai elismerést.

A RETROMADÁR BLOKKNAK CSAPÓDIK, ÉS FORRÓ ASZFALTRA ZUHAN című produkció a ’70-es, ’80-as évekbe – a „virágzó szocializmus” időszakába – kalauzol vissza, amikor a tömbházlakások lakói sajátságos életvitelt tudhattak magukénak.

Szereplők: László Csaba, Takács Örs mv., B.Fülöp Erzsébet, Lőrincz Ágnes, Simon Boglárka Katalin, Kádár Noémi, Gecse Ramóna, Csíki Szabolcs, Varga Balázs, Bokor Barna, Berekméri Katalin, Fülöp Bea, Kiss Bora, Keresztes Varga Andrea, Ördög Miklós Levente, Tollas Gábor, P.Béres Ildikó, Biluska Annamária, Nagy Dorottya, Moldován Orsolya, Bartha László Zsolt, Huszár Gábor mv., Ruszuly Ervin, Kiss Péter mv., Kiss Anna mv., Sebesi Borbála mv., Pál Mátyás mv., Sebesi Sarolt mv., Hunyadi Virág mv., Szakács László mv. Rendező: RADU AFRIM, díszlet- és jelmeztervező: Irina Moscu, rendezőasszisztens: Fülöp Bea, a tervező asszisztense: Andreea Tecla, videomapping: Andrei Cozlac, hangzásvilág: Radu Afrim, sound design: Gáspár Álmos, koreográfus: Ruszuly Ervin. Súgó: Ferenczi-Tóth Katalin, ügyelő: Szakács László.

A RETROMADÁR BLOKKNAK CSAPÓDIK, ÉS FORRÓ ASZFALTRA ZUHAN bemutató előadására 2016. november 12-én, szombaton 19.00 órától – a Nemzetközi Könyvvásár keretében – kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Érvényesek a Bernády György mecénás és a Kemény János bemutató bérletek.

A premiert megelőzően november 4-én, pénteken 19.00 órától előbemutató lesz.

Következő előadás: november 14., hétfő 19.00 óra – Kovács György felnőttbérlet.

 

14 éven felülieknek ajánlott előadás!

Az előadás román nyelvű feliratozással követhető.

Jegyek és bérletek a Kultúrpalota jegyirodájában (telefon 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.

Naprakész információk a színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.ro és Facebook oldalán: www.facebook.com/tompamiklos érhetők el.