Radu Afrim átvette a Kulturális Érdem Lovagi Fokozatát

Radu Afrim átvette a Kulturális Érdem Lovagi Fokozatát

A színházművészet presztízse emelésében nyújtott kiemelkedő hozzájárulás, valamint a színház és filmművészet itthoni és külföldi elismerésében való részvétel elismeréseként Románia elnöke Klaus Johannis elnök 2016. október 26-án a Cotroceni Palota Unirea termében tartott ünnepség keretében a Kulturális Érdem Lovagi fokozata – Előadóművészét – D kategória  Kitüntetést adományozott Radu Afrim rendezőnek.

„Radu Afrim úr, az ön kitüntetésével a legeredetibb és legnépszerűbb fiatal román rendezők egyikét értékelem. Az Ön presztízse a romániai és a nemzetközi művészeti életben bátorítást jelent annak a nemzedéknek, melynek Ön is tagja, ösztönzést jelent egy olyan karrierre, mely hosszú és eredményes nemzetközi pályafutást jelent.” – jelentette ki az államelnök.

***

Radu Afrim a Tompa Miklós Társulatnál a fesztiválsikereket halmozó  AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA és A NYUGALOM  című előadásokat követően,  újra egy rendhagyó előadást visz színre RETROMADÁR BLOKKNAK CSAPÓDIK,  MAJD FORRÓ ASZFALTRA ZUHAN címmel, melynek premierje 2016. november 12-én lesz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.