Radnóti est Sepsiszentgyörgyön

Radnóti est Sepsiszentgyörgyön

Oberfrank Pál színművész eleveníti fel Radnóti Miklós életét és munkásságát Sepsiszentgyörgyön június 2-án, 19 órától a Háromszék Táncstúdióban.

Radnóti Miklós életének utolsó évében, április 30-án írta Sem emlék, sem varázslat című versét, mely félelmetesen kitűnő módon foglalja magába életének megpróbáltatásait, kiszolgáltatottságát, az isteni gondviselés hiányát, minden fájdalmát és elfojtott, megszűnt dühét és haragját.

E vers ihlette és adta a címét Oberfrank Pál Jászai-Mari díjas színművész, érdemes művész előadóestjének, melyben Radnóti versek és naplórészletek váltják egymást, zenei aláfestéssel és képes vetítéssel egybekötve.

A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója egyéni előadással turnézik Erdélyben, a körút egyik állomása Sepsiszentgyörgy. A „…Sem emlék, sem varázslat…” című Radnóti estet június 2-án, 19 órától a Háromszék Táncstúdióban tekintheti meg a közönség.

Ahhoz, hogy Radnóti sorai ott éljenek az emberek ajkán, az emlékezetnek és az emlékezni akarásnak kell átmentenie azokat. Oberfrank Pál önálló estje kitűnő lehetőséget kínál az emlékezésre, az átélésre, átszellemülésre és egy igazán maradandó élménnyel gazdagítja az azt megnézőket.

Radnóti Miklós élete, tisztasága, elképesztő látása, vizualitása megragadó. Szívének dobbanása, szerelmének varázslatos megélése minden színész számára kihívás, verseinek áradó képei, szavai csak arra várnak, hogy újra meg újra halljuk, lássuk, érezzük őket.  A magyar költészet egyik legnagyobb alakjának sorsa, szenvedése, kiszolgáltatottsága, váteszi látásmódja, saját sorsának pontos előérzete révén figyelmeztető jelként magasodik elénk. – olvashatjuk az ajánlásban.

Az előadásra a jegyek 10 lejbe kerülnek, a Kulturális Szervezőirodában lehet váltani a Szabadság tér 1. szám alatt, hétfőtől csütörtökig, 9 és 16 óra, pénteken 9 és 13 óra között.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala