Querer! -  Mirela Bucur koncertelőadása Sepsiszentgyörgyön

Querer! – Mirela Bucur koncertelőadása Sepsiszentgyörgyön

Az Andrei Mureșanu Színház színházkedvelő közönségének egy újabb különleges eseménnyel kedveskedik. Egy koncert-előadást mutat be Querer! címen Mirela Bucur rendezésében.

Egy olyan előadást ajánlanak, amelyben a kép, zene és tánc fonódik egybe, az élő zenei alap egy érzelmi töltetet ad az előadásnak. Az élet és halál, a remény és reménytelenség, víz és part, föld és ég, őrültség és extázis mezsgyéjén egyensúlyozva az előadás mégis szeretetre buzdít. Az előadás főhősnője a dalokon keresztül éli át újra gyerekkora és fiatalkora emlékeit. A fado, az a portugál zenei stílus, mely az előadás zenei alapját jegyzi: sorsot jelent. A fájdalomban is van boldogság, mondja a főhősnő. Egy a világ által elfelejtett helyen, a halászok énekelnek, végzik mindennapi dolgukat, és figyelik a falu bolond nőjét, aki hajnaltól késő éjszakáig kóborol, várja halott szerelmét. A falu tavernája, az a hely, ahol minden irreálissá válik, ahol a falu asszonyai a semmibe vesző madárként jelennek meg és az érzelmek, a megélések extrémmé válnak az élet megpróbáltatásait túlélni való törekvésben.

Az előadás előbemutatója 2017 május 30-án, a bemutatója május 31-én lesz, 20 órától a Színház székhelyén, az ARTA teremben.

A Querer! koncert-előadás szereposztásában a közönség találkozhat Opra Monica előadóművésszel, Mona Codreanu színésznővel. Az előadásban fellép Kertész János, Gáspár Csaba, Gáspár Álmos, Vitályos Lehel és Mihai Tîrnovschi által alkotott zenekar, Adrian Scrimint și Alexandra Scrimint balett-táncosok. Az előadás látványvilágát Volker Vonherm által alkotott fotó-videó installáció határozza meg.

A jegyek ára 20 lej, és megvásárolhatóak a Városi Kulturális Szervevő irodában, online a biletmaster.ro honlapon, az előadás előtt a helyszínen, valamint előjegyezhetőek a 0725 112 225-ös telefonszámon.