Puskin Anyeginjét mutatja be a Figura

Puskin Anyeginjét mutatja be a Figura

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház január 15-én, vasárnap este 7 órától mutatja be Puskin Anyegin című klasszikusát. Az előadást Nagy Botond jegyzi rendezőként, akinek A Homokszörny című produkció után ez a második munkája a társulattal.

Mitől remekmű Puskin Anyeginje? Milyen ma is érvényesnek számító kérdéseket fogalmaz meg ez a csaknem kétszáz évvel ezelőtt született mű? Szerelem, boldogságkeresés? Elég ezekbe a kulcsszavakba kapaszkodnunk, miközben pontosan az elmagányosodással küzdünk?

Folyton várunk valamire, aminek talán csak a saját, öntörvényű valóságunkban van létjogosultsága. Néha annyira ragaszkodunk, hogy azt gondoljuk, az elengedés tulajdonképpen az élet utolsó lényeges momentuma. De ha megszabadulnánk ettől a rögeszmétől, talán határtalan ragyogásként bontakozna ki bennünk egy olyan végleges állapot, melyben azonos az élet és halál. A hétköznapi tapasztalaton túli ajándék pedig mozdulatlan tánc, ízen túli édesség, mely semmivel sem mérhető.

Puskin : Anyegin
– próbafotó- 
Fotó: Jakab Lóránt

Az Anyegin erről a vágyról mesél és az elengedésnek azon mélységéről, melybe belezuhanni akár több életen keresztül is érdemes a szikrányi, de mindent felülmúló szépség miatt. Mert csak az ilyen szerelmek bírnak ki kétszáz évet.

A bemutatót követően az előadás ebben a hónapban még két alkalommal, január 16-án (hétfőn) és 20-án (pénteken) este 7 órától tekinthető meg.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen.

Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon; e-mail: org@figura.ro

PUSKIN NYOMÁN: ANYEGIN

Rendező: Botond Nagy

Játsszák:

Szakács László, Faragó Zénó, Kádár L. Gellért, Szilágyi Míra, Máthé Annamária, Bartha Boróka, Dávid Péter, Boros Mária, Fodor Györgyi, Vajda Gyöngyvér

Díszlet-, jelmeztervező: Márton Erika
Koreográfus: George Pop
Dramaturgiai konzultáns: Tamás István
Light designer: Erőss László

 

Külön köszönet: Kónya Ütő Bence, Ferenczi Zoltán, Jakab Lóránt

BEMUTATÓ: 
JANUÁR 15., VASÁRNAP, 19.00


KÖVETKEZŐ IDŐPONTOK:

január 16., hétfő, 19.00
január 20., péntek, 19.00
február 2., csütörtök,19.00

Helyszín:

Gyergyószentmiklós, Figura Stúdió Színház, stúdióelőadás a nagyteremben