Premierre készül a Tompa Miklós Társulat Karamazovok a kisteremben

Premierre készül a Tompa Miklós Társulat Karamazovok a kisteremben

A nagysikerű szilveszteri előadás után teljes gőzzel zajlanak a próbák. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata F.M. Dosztojevszkij – Richard Crane: KARAMAZOVOK című darabjának bemutatójára készül Albu István rendezésében. A Kolozsvárról érkezett Albu István első alkalommal dolgozik a marosvásárhelyi társulattal.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij remekművéből Richard Crane nem egyszerűen színpadi adaptációt készített, hanem kiemelte a történetből a regény központi szereplőit, a négy főhőst, és velük játszatja el a többi figurát is. A mű cselekménye bölcseleti-etikai mondanivaló köré csoportosul, hősei az orosz társadalom archetipikus egyéniségei, nagy esélyek hordozói, egymás spiritualizált tükörképei – mindez kortárs színpadi nyelven fogalmazva.

A szereposztás tagjai: Bokor Barna, Galló Ernő, László Csaba és Tollas Gábor. Jelmeztervező Bocskai Gyopár. Díszlettervező: Tenkei Tibor. Rendező: Albu István.

A premierre 2015. január 18-án, vasárnap este fél 8-tól kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében. Következő előadás: 2015. január 19, hétfő este fél 8.

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00-17.30 között, a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, valamint a www.biletmaster.ro honlapon.