POLIS – MPA (MIXED PERFORMING ARTS) WORKSHOP

POLIS – MPA (MIXED PERFORMING ARTS) WORKSHOP

  • Mikor? 2017. június 8–11., naponta 10-14 és 16-20 között
  • Hol? Ferences kolostor refektóriuma és különböző kültéri helyszínek
  • Kik vezetik? Raúl Iaiza (Regula contra Regulam, Olaszország) és Grega Močivnik (Kud Ljud, Szlovénia)
  • Arisztophanész Madarak és A lovagok című vígjátékainak nyomán

 

2017 (is) az utcai megmozdulások, az állampolgárok hangjának az éve. De mi a megoldás a kialakult helyzetre? A véget nem érő számonkérés, a politikusok büntetése? A kétségbeesett menekülés egy utópisztikus(nak tűnő) világba? Vagy a szembenézés magunkkal, és a hogyan?-ok megtalálása itt, most, együtt?

Az eseményekre való direkt reflektálás, a téma kibontása és művészi körbejárása a színház feladatai közé tartozik. Arisztophanész, a metadráma első jeles képviselője, 2500 évvel ezelőtt sorra írta politikai és társadalmi szatíráit (vígjátékait?). Változott-e azóta valami?

Raúl Iaiza és Grega Močivnik vezetésével egy különleges workshopot hirdetünk, melynek kerete Arisztophanész Madarak és A lovagok című szatíráinak motívumai, tartalma a polgári engedetlenség és a kritikai gondolkodás, műfaja pedig kevert: éneklést, fizikai színházi technikákat, interaktív utcaszínházi technikákat, kórusban (csoportban) való dolgozást, karakterépítést, improvizációt egyaránt fejleszthetsz.

A Shoshin Színházi Egyesület egy kevert előadóművészeti (Mixed Performing Arts, MPA) workshopot ajánl, ahol bármi lehetséges. A műhely eredménye egy szabadtéri workshop-demonstráció lesz. Eseményünkre színészek, táncosok, rendezők, zenészek, énekesek, performerek jelentkezését várjuk, és mindazokét, akik érdekeltek a fent vázolt téma művészi megközelítésében, a közelmúlt politikai eseményeire való reflekcióban, az arisztophanészi világ megismerésében, vagy egy performatív utcai megmozdulás – egy spontán társadalmi-közösségi esemény –  létrehozásában.

Jelentkezni legkésőbb 2017. június ötödikéig lehet, a jelentkezési űrlap kitöltésével és elküldésével. Űrlap letöltése innen: https://drive.google.com/open?id=0B6tMPu-kC3eBQjFfNmxxMDVnblE

Cím: shoshin.mail@gmail.com

Részvételi díj: 150 lej azoknak, akik már részt vettek Shoshin-műhelyeken, 180 lej azoknak, akik először jelentkeznek.

A projekt támogatója Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa. Partnerünk az Életfa Családsegítő Egyesület Én is szeretnék játszani közösségi projektje (facebook.com/enisszeretnekjatszani).