Plüm-Plüm kalandjai a Puck Bábszínházban

Plüm-Plüm kalandjai a Puck Bábszínházban

Október utolsó hetében A tornyocska című előadás és egy új bemutató várja a bábszínház közönségét.

Szerdán, október 27-én 18:00 órától a legkisebb nézők számára szóló előadás látható, A tornyocska. Az előadásban a közös játék kerül előtérbe, hiszen a színészek a gyerekekkel együtt kockákból építik fel a tornyot. Ez a tornyocska a későbbiekben paravánként funkcionál, amely mögött a színészek előadják a mesét, melyben a kisállatok (Süni, Kakas, Egérke) eszességgel és bátorsággal győzedelmeskednek a nagyok (Róka, Farkas, Medve) fölött, megvédve otthonukat, a tornyocskát.

Az előadást Jakab Ildikó rendezte, látványtervező: K. Kalinovszki Mária m.v, zeneszerző: András Enikő m.v., előadják: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondar Tibor, Kötő Áron. Az ajánlott korosztály 2 év.

Szombaton, október 30-án 11:00 órától bemutatóra várja nézőit a bábszínház csapata, a José Géal meséje alapján készül Plüm-Plüm kalandjai című előadásra. Az előadás két rendkívüli történetet mutat be, amelyeket a főhős, Plüm-Plüm köt össze. Az első mese klasszikusnak mondható, hiszen van benne király, királykisasszony és sárkány, de az abszurd humornak köszönhetően egyáltalán nem szokványos történet az, amit bemutat. A második mesében megismerkedhetünk a csend szigorú őrével, Bajuszrendőrrel, akit a mániákus szabályszegő Pluf kandúr hoz ki a sodrából.

Az előadást Varga Ibolya rendezte, látványtervező: Hoppál Judit, zeneszerző: Lászlóffy Zsolt, előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 3 év.

Az előadásokra a következő címen lehet előzetesen helyet foglalni: https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/. A lefoglalt jegyek kiválthatók a bábszínház pénztárásban előadáskezdés előtt fél órával.