PIAF-MARCHE / PIAF-MENET  Marosvásárhelyen

PIAF-MARCHE / PIAF-MENET Marosvásárhelyen

A Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház közös produkciója vendégjáték-bérlet keretében a a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

 

            A 2015/2016-os évadban a vendégjáték-bérlet sorozat keretében a Tompa Miklós Társulat az eredetileg meghirdetettől eltérően a Piaf-marche / Piaf-menet című előadást fogadja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

            A Piaf-marche/Piaf-menet az 1915-ben, tehát a 2015-ös bemutató idején száz éve született francia sanzonénekesnő hommage-a, egy előadás, amely e piciny hősnő viharos életéről és tragikus sorsáról emlékezik meg. Az újvidéki művészek előadása a szabadkai Kosztolányi Dezső színházzal együttműködve született, és a tragikus sorsú művésznő harcokban és önmarcangolásban gazdag életéből, szélsőséges, sokszor végletes személyiségéről, sikereiről és sikertelenségeiről kíván szemelvényeket adni, megidézve azt a kort, amiben a művészeknek nagyon nagy utat kellett bejárniuk az elismertségig. Piafnak sikerült. Hatása és dalai a mai napig érvényesek és meghatározóak a francia sanzon világában.

 

Piaf-marche / Piaf-menet (Hommage á Edith Piaf) – a Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház közös produkciója

Szereplők:Mezei Kinga, Kőrösi István

A zongoránál: Varga Iván, m.v.

Dramaturg: Góli Kornélia, m. v.

Rendezőasszisztens: Puskás Zoltán

Koreográfus: Kiss Anikó, m. v.

Jelmez: Csonti Andrea, Gero Katalin

Projekció: Baráth Attila, m. v.

Díszletkivitelezés: Rápóti Attila

Világítás: Majoros Róbert, Mezei Edvárd

Ügyelő: Lovas Csilla

Fotó: Molnár Edvárd, Srđan Doroški

Rendezés, látvány: Mezei Kinga

Az előadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében tekinthető meg május 16-án, hétfőn 19.30 órától – érvényes a Kedvezményes vendégjáték bérlet, 17-én, kedden 19.30 órától – érvényes Vendégjáték bérlet, valamint 18-án, szerdán 14.00 órától és 19.30-tól, az utóbbira érvényes a Bernády György mecénás bérlet.

A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.