Pénteken és szombaton a De mi lett a nővel? a Figuránál

Pénteken és szombaton a De mi lett a nővel? a Figuránál

Február 6-7-én, péntek és szombat este 7 órától újra műsoron a Figura De mi lett a nővel? című előadása. Kiss Csaba magyarországi drámaíró Csehov novellái nyomán született darabja Albu István rendezésében került bemutatásra a gyergyószentmiklósi színházban. Az előadás három mesélő-szereplője: Dávid Péter, Faragó Zénó és Moşu Norbert László.

Kiss Csaba drámájának alapját nyolc Csehov-novella képezi, melyek precíz dramaturgiai érzékkel formálva, izgalmas keretbe helyezve válnak egyetlen szöveggé. A groteszk humorral és számtalan komikus helyzettel átszőtt történet műfaja: férfimese. Három vándorszínész elbeszélései fonódnak össze, s adnak hozzá újabb és újabb darabokat egy titokzatos nőalak, Irina Bikulina kirakósjátékszerű arcképéhez. Leányszöktetés és romantikus szerelem, feslettség és sírig tartó hűség – megannyi ellentmondásos szín festi e képzelt nőalak portréját, ám a kérdés – hogy mi is lett a nővel? – mindvégig nyitva marad.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.

Információk és jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.