Pécsi turnéra készül a Figura

Pécsi turnéra készül a Figura

A idei Pécsi Családi Színházi Fesztivál harmadik kiadására kapott meghívást a Figura, ez alkalomból Márkó Eszter rendezésében a Füttyös kalandjai című mesejátékot május 27-én, szerdán 15.00 és 17.00 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Pécsi Nemzeti Színház Kamaratermében. A Nagy Olgai meséi nyomán készült élőzenés gyerekelőadás két éve része a Figura repertoárjának, számos romániai és magyarországi turnén került már bemutatásra.

A Pécsi Családi Színházi Fesztiválon való részvétel azért is fontos a Figurának, mert a rendezvényre olyan előadások kaptak meghívást, melyek a felnőtt családtagok számára is érdekesek lehetnek, így a fesztivál célja, hogy a családok apraja-nagyja együtt töltse a szabadidőt, együtt művelődjön, megosztva-megbeszélve az így szerzett élményeket.

A Füttyös kalandjai című mesejáték klasszikus magyar népmesemotívumokra felfűzött történetet, mely a hagyományos népi hangszerek, a vásári komédiák hangulatát idézi. A produkciót a humoros, könnyed, ám pontos játékstílus, a gyors, egyszerű és látványos helyszínváltások teszik izgalmassá. Füttyös, a szegény parasztlegény, aki ugyan rest a kétkezű munkára, de esze, szíve a helyén, világgá indul, hogy megkeresse szerencséjét. Eljut Búvalbélelt ország számos „keserves-bús” falujába, hogy helyrecsavargassa a meghibbant emberek eszét, majd Bergengócia szeszélyes királykisasszonyának udvarába vándorol: ott vár rá az igazi feladat. Nem sárkányt, hanem királylányt kell szelídítenie. Az emberi butaságon túl, még a kétfejű Ördög-Bördöggel is meg kell küzdenie… Boldogulása felé vezető útján józan paraszti esze, igazságérzete, bátorsága és hite segíti őt, s a remény hogy változtatni tud ezen a nagyon fejtetőre állított világon.

Füttyös kalandjai

Nagy Olga meséi nyomán írta: Márkó Eszter

Szereplők:

Bartha Boróka, Boros Mária, Kolozsi Borsos Gábor, Faragó Zénó,

Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd, Moşu Norbert-László,

Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér

Valamint: Ciprian Chiricheş, Vicol Koppány

Zenészek: Csibi Szabolcs, Kelemen István

Rendező: Márkó Eszter

Díszlet- és jelmeztervező: Vetró Barnabás

Zene: Csibi Szabolcs és Kelemen István

Kellékkészítő mester: Zayzon Ádám