Pécsen vendégszerepelt a Brighella Bábtagozat

Pécsen vendégszerepelt a Brighella Bábtagozat

A Mesék a nyúlról és a rókáról című klasszikus bábjátékkal vendégszerepelt a pécsi Bóbita Bábszínház meghívására 2014. augusztus 16-án, szombaton, Pécsen a Szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozata. A Baranya megyei város bábszínháza „Síppal-dobbal-bábbal” – nyári színházi délutánok a Bóbitában elnevezéssel 2014. június 28. és augusztus 16. között szabadtéri színpadi játékokat szervezett. A szatmári bábosok előadását közel kétszáz néző kísérte figyelemmel.

A Joel Chandler Harris Rémusz bácsi meséi című műve alapján készült előadást Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója vitte színre. „Fabulaszerű, tanulságos történetek füzéréről van szó, amelyek a klasszikus bábszínházi megoldások segítségével próbálnak meg a mai gyerekekhez közelíteni. A történetek megközelítőleg száz esztendeje íródtak, de ma is fontos tartalommal bírnak” – fogalmazott a darab kapcsán a rendező. A klasszikus kesztyűsbáb-előadás díszleteit és bábjait Bodor Judit tervezte, a dramaturg Szántó Viktória volt, a betétdalok zenéjét pedig Bogárdi Aliz szerezte. A bábokat Bandura Tibor, Nagy Tamás és Bandura Emese mozgatja, a produkciót hangszeren Nagy Anikó kíséri.

A szatmári bábosok ezzel az előadásukkal egyébként nyáron már egy másik magyarországi fesztiválon, az augusztus 8 és 10 között, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megrendezett Panyolafeszt Határmenti Világzenei Fesztiválon is bemutatkoztak, augusztus 9-én, szombaton. Az említett bábelőadás szeptemberben Veszprémbe is meghívást kapott, ott a mesefesztiválon láthatja majd a közönség.