Pataky Klári Társulata a temesvári színház vendége

Pataky Klári Társulata a temesvári színház vendége

Digitális bevándorlók és bennszülöttek Pataky Klári Társulatának temesvári vendégelőadásában.

Vajon a kor melyben élünk azt is meghatározza, ahogyan élünk? Az internetes közösségek megjelenésével új korszak kezdődött a társadalmi kapcsolatok, a baráti közösségek kialakításában és az egymással történő kapcsolattartásban. Mégis az online lét helyettesíti a valódi kapcsolatokat? A budapesti Pataky Klári Társulat Mint egy táj című mozgás-előadásában az alkotó és a néző együtt gondolkodhat a modernitás korában létrejövő társadalmi változásokról január 7-én este 7 órától a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Nagytermében.

A kétezres évek elején megalakuló Pataky Klári Társulat és vezetőjük, Pataky Klári munkáiban a csapatfolyamatosan művészi megújulásra és egy sajátos formanyelv kialakítására törekszik. Darabjaikban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keresnek.

Pataky Klári jó másfél évtizede a magyarországi kortárstánc egyik meghatározó alakja. Bemutatóit nem követi és nem előzi meg hangos csinnadratta, ennek ellenére mindegyik eseményszámba megy. Életművében jól megfigyelhető, hogy saját, egyéni stílusát megőrizve, különböző irányokkal, látásmódokkal is kísérletezik, de egy dologban mindig következetes: a táncelőadásaiba táncokat koreografál.” – Kutszegi Csaba.

A produkció szakmai partnere a Nemzeti Táncszínház, további támogatók: EMMI, Műhely Alapítvány, TangoFactory, Inversedance Társulat, IZP, Duda Éva Társulat