Pataky Klára Társulat Nagyváradon

Pataky Klára Társulat Nagyváradon

Február 18-án, 19 órától a Pataky Klári Társulat vendégszerepel a Szigligeti Stúdióban. A budapesti társulat, amelyet a kortárs táncművészet kiemelkedő műhelyeként tartják számon Magyarországon, ezúttal CsendÉlet című előadását hozza Nagyváradra, amelyről korábban így nyilatkoztak az alkotók: „A CsendÉlet most még tovább merészkedik, a lelkek biológiája mögé, egy képzeletbeli eredet irányába néz, oda, ahol az ember nőként és férfiként már adott, de találkozásuk még csak lehetőség. Az anatómus kíméletlen pontosságával mutatja a mélységet, miközben a művész érzékenységével megóv attól, hogy az visszanézzen ránk. Pataky Klára mindig is mestere volt a lélek (az utóbbi években elsősorban a női lélek) finom mozgásainak, onnan születtek a munkái, ahol a legintimebb gondolatok, vágyak, álmok és félelmek finom fodrokat vetnek a testeken”.

Foglalásokat lehet kérni a Szigligeti Színház jegypénztárában hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint a 0259/401-140-es és a 0770867145-ös telefonszámon. A helyek korlátozott számban foglalhatók. Az előadásra jegyet vásárolni egy órával az előadás előtt lehetséges a helyszínen.

A táncszínházi előadás a Független Színházi Napok keretében valósul meg, melynek célja, hogy a nagyváradi közönség megismerje a térség független, illetve kortárs műfajokkal kísérletező színházi társulatait.