Pásztor Márk önálló Cseh Tamás-estje Sepsiszentgyörgyön

Pásztor Márk önálló Cseh Tamás-estje Sepsiszentgyörgyön

Cseh Tamás Frontátvonulás című albuma szolgált inspirációs forrásként Pásztor Márk önálló Cseh Tamás-estjéhez, amely december 14-én Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel.

Pásztor Márk a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakának mesteris hallgatója, aki fellépésein a két szenvedélyét, a színházat és a zenét ötvözi. A fiatal zenész Valamik című lemezét már bemutatta, Erdély- és Magyarország-szerte pedig többször koncertezett saját szerzeményeivel is. Pásztor Márk koncertjein egyetlen gitárral áll a közönség elé – ahogy azt Cseh Tamás tette. Önálló Cseh Tamás-estje elődje ötödik nagylemezének, a Frontátvonulásnak az adaptációja. Az 1979-es lemez különlegessége a korábbi albumokhoz képest, hogy egy összefüggő történetet, Vízi Miklós és Ecsédi Tamás történetét meséli el. A két ismerős a pályaudvaron szeretne felszállni egy vonatra és elutazni, ám a vonatok egyetlen irányba sem közlekednek. A fiatal alkotó nem véletlenül választja vezérszóként a Frontátvonulást: hiszen a szabadságvágy mindig aktuális, Cseh Tamás dalaihoz hasonlóan.

A Tamási Áron Színház kiemelt alkotóként tartja számon Cseh Tamást. 2017-ben Gajzágó Zsuzsának és a színház színészeinek a kezdeményezésére született meg a Rajtammaradt télikabát című, a vers és a színház műfaja között elhelyezkedő Cseh Tamás-előadóest.

Pásztor Márk Cseh Tamás-estjét december 14-én 19 órától tekintheti meg a közönség a Tamási Áron színház Kamaratermében, jegyek a Központi Jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon válthatóak rá.