Pallai Mara mesejátékát mutatja be a Csíki Játékszín

Pallai Mara mesejátékát mutatja be a Csíki Játékszín

Február 7-én, kedden, 18 órai kezdettel mesejáték premierjére várja a Csíki Játékszín a  gyerekeket, kamaszokat, szülőket és nagyszülőket. Pallai Mara Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története című mesejátékát Budaházi Attila állította színpadra. Az előadást 6 éven felüli nézőinknek ajánljuk. Helyfoglalásra a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség. A színház a premiert követően közönségtalálkozóra hívja az érdeklődőket, s közönség és a sajtó képviselői a színház előcsarnokában beszélgethetnek az előadás alkotóival.

A Fertő tó szeszélyes. Tavaly kiszáradt, most viszont annyira megáradt, hogy teljesen körbevette a grófi kastélyt. A grófkisasszonynak születésnapja közeledik, az áradás miatt édesapja nem tud hazajönni az ünnepségre, de egy különleges látogatót hoz a víz: váratlanul egy furcsa, félig ember, félig vízi lény mászik be az ablakon.

Hanyistók meséje megtörtént eseményen alapul, az 1700-as évek közepén a hansági lápban talált, elvadult, a vízi élethez alkalmazkodott fiú esete több írót is megihletett.

szereplők: Hanyistók: KOSZTÁNDI ZSOLT, Kisasszony: BOKOR ANDREA, Grófné: MÁRTON NOÉMI ESZTER, Monsieur (a tánctanár): BILIBÓK ATTILA, Komornyik: VASS CSABA, Szakácsnő (Komornyik felesége): BARTALIS GABRIELLA, Cseléd (a lányuk): SÁNDOR ANNA

Koreográfus: BÓBIS LÁSZLÓ, adíszlet-jelmeztervező munkatársa, díszlet-kivitelező:BALOGH LÁSZLÓ, díszlet-jelmeztervező: KELEMEN KATA, rendező: BUDAHÁZI ATTILA

bemutató előadás: 2017. február 7., 18 óra – bérletszünet