Ötven éve Thália ölében Hajdu Géza

Ötven éve Thália ölében Hajdu Géza

Könyvbemutatóval, kiállítással, valamint a Szigligeti-gyűrű átadásával köszönti a nagyváradi Szigligeti Színház Hajdu Gézát, a Szigligeti Társulat Bánffy Miklós-díjas, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett örökös tagját. A színművész pályakezdésének ötvenedik évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget szeptember 27-én tartja a nagyváradi teátrum.

Az ünnepség 17 órától kezdődik, a színház páholy előcsarnokában, a Thália ölében című életrajzi kötet bemutatójával. A kötet a művész ötvenéves pályafutásának emlékezetes állomásait, kiemelkedő szerepeit és nem utolsó sorban öt évtized színházszervezői tevékenységét foglalja össze és tekinti át. A Thália ölében kötetet a szerkesztő, Nagy Béla, az ünnepelt, Hajdu Géza, valamint a színház irodalmi titkára, Biró Árpád Levente mutatják be. A könyvbemutatóra – a hatályos járványügyi szabályozásoknak megfelelően – előzetes, ingyenes regisztráció szükséges. Regisztrálni személyesen, a színház jegypénztárában, e-mailben, a szigligetiszervezok@yahoo.com e-mail címen, vagy telefonon, a 0259401140-es telefonszámon lehetséges. A szervezők a közönség szíves figyelmébe ajánlják, hogy az eseményt élőben közvetítik a színház Facebook-oldalán. Ugyanakkor, felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy regisztráció nélkül nem áll módjukban beengedni az érkezőket. A könyvbemutatóra a belépés ingyenes.

Az ünnepség 19 órától Szép Ernő Lila ákác című előadásával folytatódik. A kisvárdai színházfesztiválon legjobb előadásnak járó jutalmat elnyerő produkciót a nézők ezúttal a Szigligeti Színház nagytermében láthatják. Az előadást követően társulati díjkiosztó ünnepségre kerül sor, amely során az ötvenéves évforduló kapcsán átadásra kerül a Szigligeti-gyűrű is. Az előadásra jegyet a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon válthatnak.