Ötödször rendeznek Magyar Színházfesztivált Brassóban

Ötödször rendeznek Magyar Színházfesztivált Brassóban

Hat napon keresztül négy nagyszínpadi, három stúdióelőadást és egy zenés produkciót  láthatnak a színházkedvelők

Javában zajlanak a 2017-től minden évben megrendezésre kerülő Magyar Színházfesztivál előkészületei Brassóban. Az október 20. és 25. között sorra kerülő rendezvénysorozaton a megszokott színvonalat képviselve, idén is változatos előadás-felhozatallal és különböző kísérőrendezvényekkel készülnek a szervezők. 

A brassói színházkedvelők hat egymást követő napon négy nagyszínpadi előadást, három stúdióelőadást és egy zenés produkciót tekinthetnek meg. A fesztivál fellépői többek között Szabadkáról, Temesvárról, Marosvásárhelyről és Csíkszeredából érkeznek a városba. 

Az V. Magyar Színházfesztivált október 20-án 19 órától a Szabadkai Népszínház magyar társulatának előadása nyitja Csehov Három Nővér című drámájával, Sebestyén Aba rendezésében. Csütörtökön, október 21-én két előadásra kerül sor. Délután 5 órától Bódi Attila Lázadni veletek akartam című kamaraelőadást élvezheti a közönség a Yorick Stúdió társulatának előadásában a Drámai Színház kamaratermében. Szintén csütörtökön, 19:30-tól Szabó Enikő színművész zenés-verses előadóestjére kerül sor A Gondolatnak ősze rám köszönt címmel.

A hétvége is izgalmas produkciókat tartogat az érdeklődők számára. Pénteken, október 22-én Darvasi László: Karády zárkája című zenés monodrámát tekinthetik meg a nézők Bartha Boróka előadásában a Drámai Színház kamaratermében. Szombaton szintén a kamarateremben Laczkó Vass Róbert és Szép András szerzői előadó estjére kerül sor Radnóti rekvizítumok régi verseimből címmel. Ezt követően, a nagyteremben Tamási Áron: Tündöklő Jeromos című közös produkciójukat adja elő a Maros Művészegyüttes és a Spectrum Színház. Vasárnap a Temesvári Állami Csiky Gergely Színház társulata lép a nagyszínpadra, Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron című előadást mutatják be a brassói közönségnek. A színházfesztivált október 25-én, hétfőn Radványi Géza: Valahol Európában című musicalje zárja a Csíki Játékszín előadásában.

Az előadásoknak a Drámai Színház ad helyet. Jegyeket online a bilete.ro oldalon az alábbi linken keresztül: https://www.bilete.ro/v-magyar-szinhazfesztival/ , illetve az RMDSZ brassói irodájában lehet vásárolni (Alecu Russo utca 4. szám – telefon: 0721 297 631 ) hivatali időben. A nagyszínpadi előadásokra a jegyek ára 40 lej, míg a stúdióelőadásokra 20 lej. A darabok egy része román feliratozással lesz látható.

A fesztivál során minden egészségügyi előírást kötelezően betartanak, így a termekben ötven százalékos telítettséggel játszák az előadásokat. A nézők kizárólag oltottságot igazoló tanúsítvánnyal látogathatják az előadásokat. Kötelező a védőmaszk helyes viselése az előadások teljes ideje alatt. 

A fesztivál részletes programja a csatolmányban olvasható. Bővebb információk a fesztivál hivatalos facebook oldalán találhatók:

https://www.facebook.com/MagyarSzinhazfesztival.Brasso