Osonós szaktáborral zárják az évet a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

Osonós szaktáborral zárják az évet a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

A Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely szakmai tábort szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. A december 18. és 21. között zajló tehetségápoló projekt keretén belül, a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár önismereti, csapatkovácsoló,  színészmesterség és filmképzés műhelyfoglalkozásokat tart. A tábor célja, hogy a 23 drámatagozatos fiatal a szakmai képzésen túl, megtapasztaljon egy alkotói folyamatot, amelyben önmagukhoz és a problémák megoldásához, annak kifejezéséhez kerüljenek közelebb.

Az Osonó társulatvezető-rendezője által több mint húsz éve alapított és vezetett, Románia első magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán moduláris és non-formális szakmai oktatás zajlik. A komplex szakmai képzésen és tehetségápoláson túl, a tagozaton azoknak a helyzeteknek a megteremtése kerül előtérbe, amelyek során a fiatalok személyisége fejlődhet és kibontakozhat. Ebbe a módszerbe illeszkedik be a mostani szaktábor is, illetve az összes olyan projekt, amelyet az  Osonó rendszeresen szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámás diákjai számára.

A következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít a tagozat. A felvételire májusban kerül sor, de már most elkezdődtek a rendszeres felkészítők. Legközelebb január 8-án 15 órakor a líceum Visky Árpád drámatermében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a szaktantárgyakkal.