Osonós szaktáborban a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

Osonós szaktáborban a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

Az Osonó Színházműhely szakmai tábort szervezett a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. Október 11. és 17. között, a sepsikőröspataki Virágos Csárda Panzió ad otthont az Antigoné- ahogyan mi látjuk munkacímet viselő színházi tábornak, amelyet Románia Kormánya – Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României) támogatott. A projekt célja annak a munkának és próbafolyamatnak az elmélyítése, amely során egy kísérleti színházi előadás születik Fazakas Misi rendezésében. A társulatvezető mellett az Osonó színésze, Mucha Oszkár által vezetett próbákon és műhelyfoglalkozásokon, a drámás diákok Szophoklész Antigoné című drámájából kiindulva, a szabadság, a hit, az önmagunkért való kiállás témáit járják körbe és lehetőséget kapnak különböző színházi formák által megfogalmazni látásmódjukat.

Az Osonó Színházműhely társulatvezető-rendezője által több mint húsz éve alapított és vezetett, Románia első magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán moduláris és non-formális szakmai oktatás zajlik. A komplex szakmai képzésen és tehetségápoláson túl, a tagozaton azoknak a helyzeteknek a megteremtése kerül előtérbe, amelyek során a fiatalok személyisége fejlődhet és kibontakozhat. Ebbe a módszerbe illeszkedik be a mostani szaktábor is, illetve az összes olyan projekt, amelyet az  Osonó, mint Nemzeti Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont rendszeresen szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámás diákjai számára.

A következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít a tagozat. A felvételire májusban kerül sor, de már most elkezdődtek a rendszeres felkészítők. Legközelebb október 16-án 15 órakor a líceum Visky Árpád drámatermében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a szaktantárgyakkal.