Osonó Bázis: székhelyavató kiállítással, előadással és sZempöl koncerttel

Osonó Bázis: székhelyavató kiállítással, előadással és sZempöl koncerttel

A keretén belül, október 18-án, pénteken kerül sor a társulat székhelyének avatóünnepségére, amely 18 órától az „Ami nem tetszik!” témára meghirdetett fotó- és rövidfilmpályázat legjobb pályamunkáinak bemutatásával kezdődik. 19 órától az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást láthatják a nézők, majd este 9 órától a sZempöl koncertre kerül sor.

A Park Szálló partnerségével létrejött Osonó Bázis egy olyan alternatív és közösségi tér, amelyben az Osonó előadásainak és koprodukcióinak bemutatásán túl, kiállítások, műhelymunkák és koncertek is helyet kapnak.

Az Osonó „Ami nem tetszik!” címmel július elején hirdetette meg a rövidfilm- és fotópályázatot. A fotó kategóriába harminckét résztvevő 82 fényképpel nevezett be, a rövidfilmek esetében nyolc pályamunka érkezett a határidő lejártáig. A székhelyavató ünnepségen ezekből az alkotásokból láthatnak válogatást az érdeklődők, valamint sor kerül a díjazására is. A fénykép kategória győztese a debreceni Mostafa Mousa, aki az Otthon volt című alkotásával nyerte el a zsűri tetszését. A rövidfilmek esetében a marosvásárhelyi Máthé E. Endre-Botond Rendszer című alkotása került ki győztesnek.

Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás már túl van a 225. bemutatáson. Mindeddig 16 ország 84 településén lépett fel vele a társulat. A sepsiszentgyörgyi évadnyitó előadásra a pénteki székhelyavató keretén belül kerül sor.

A sepsiszentgyörgyi zenészekből álló sZempöl igényes zenéje garancia arra, hogy az ünnepség egy igazi közösségi élménnyé váljon. A rendezvényekre a belépés ingyenes.