Ősbemutató a Figura Stúdió Színházban

Ősbemutató a Figura Stúdió Színházban

Ősbemutatóra kerül sor a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban, Hudi László rendezésében a Füst, avagy a színház elfoglalása című produkciót február 16-án, szombat este 7 órától láthatja először a közönség. Az előadás közös produkció a budapesti Artus Kortárs Művészeti Stúdióval. A bemutatót követő időpontok: február 17. (vasárnap), másrcius 2. (szombat).

Mi marad a színházból ha a jól bejáratott, megszokott normákat leválasztjuk róla? Ha a színpad és a nézőtér összemosódik, a szerző eltűnik, a színész pedig a nagybetűs Közönség helyett a jelenlévő egyénekkel kezd el kommunikálni színházi rendszerekről, manipulációról?

Úgy tartják, hogy halálunk pillanatában 21 grammal csökken a testtömegünk, egyes feltételezések szerint ez a 21 gramm a lelkünk súlya. Hogyan lehet a klasszikus drámák 21 grammját összefoglalni pár perces jelentekben?

A Füst, avagy a színház elfoglalása ezeket és az ezekhez hasonló kérdéseket járja körül. Műélvezés helyett közös gondolkodást és közös jelenlevést kínál a nézőknek és a játszóknak egyaránt.

Az előadás a Bethlen Gábor Alap (BGA) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg.

FÜST, AVAGY A SZÍNHÁZ ELFOGLALÁSA

Rendező: Hudi László

Játsszák: BARTHA BORÓKA, BOROS MÁRIA, FARAGÓ ZÉNÓ, FODOR ALAIN LEONARD, KOLOZSI BORSOS GÁBOR, MÁTHÉ ANNAMÁRIA, MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ, SZILÁGYI MÍRA, TAMÁS BOGLÁR, VAJDA GYÖNGYVÉR

Koncepció, a rendező alkotótársa: GODA GÁBOR

Dramaturg: KALI ÁGNES

Képzőművész: GÁBOR BOTOND

Díszlettervező: SEBESTÉNY FERENC

Fénytervező: KOCSIS GÁBOR
Zenei szerkesztő: KOLOZSI BORSOS GÁBOR

Ügyelő: DOMBI GABRIELLA

Technikusok: BORSOS ATTILA, FORIZS LÁSZLÓ, MAJOS ENDRE, MOLNÁR ZSOLT, PUSKÁS ATTILA, VERESS GERGŐ