Ősbemutató a Csíki Játékszínben

Ősbemutató a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín december 20-án (pénteken) mutatja be A gála című előadást a Bánk bán-bérletes nézőknek. A produkciót december 22-én (vasárnap) megismétlik, amire érvényes a Prospero-bérlet. A gála egyben a csíki társulat óévbúcsúztató előadása is, így december 30-án, hétfőn is műsorra kerül. A kezdési időpont mindhárom dátum esetében este 7 óra.

 

A gála egy esemény, ahol bármi megtörténhet. Nonverbális örömjáték, melyben a tér és idő fogalma kitágul, átértelmeződik. Emelkedett, modern rítus, melyben a mindenkori ember jellemének sokszínűsége kerül a középpontba.

A szereplők türelmetlenül várnak, ünnepkényszer van, viselkedni kell, létezni valahogy, várják a megváltást, hogy valami történjen, ami megváltoztatja eddigi életüket. A képzelet kinyílik, az eddig háttérbe szorított ego előtör és kinyilatkozik: megvalósít, a túlélés reményében kapaszkodik az utolsó perc erejébe.

Férfiak és nők őrült tánca ez, ismerkednek, megélnek közös pillanatokat, majd talán el is válnak. Teszik mindezt rengeteg humorral, öniróniával, zenében, táncban és olyan gesztusokban, reakciókban, amelyekben a néző magára ismerhet.

Játsszák: Bende Sándor, Bilibók Attila, Borsos Tamás, Dálnoky Csilla, Fekete Bernadetta, Giacomello Roberto, Kosztándi Zsolt, Kozma Attila, Lőrincz András Ernő, Puskás László, Sándor Anna, Szabó Enikő, Tóth Jess, Vass Csaba, Zsigmond Éva Beáta

Zenekar: Bene Zoltán, Benedek Szilamér, Boldizsár Szabolcs, Hompoth Arthur Norbert, Kiss Lehel, Szőgyör Árpád

Zeneszerző: Boros Csaba

Díszlet-, jelmeztervező: Márton Erika

Koreográfus asszisztens: Zaiba Anikó

Rendező-koreográfus: Györfi Csaba

 

Ősbemutató: 2019. december 20.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/gala/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9-18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

A nagyszínpadi előadásainkra a késve érkező nézőinket csak szünetben áll módunkban beengedni. Megértésüket köszönjük!

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.