O. márkiné – a temesvári magyar színház és a budapesti Trojka Színházi Társulás közös bemutatója

O. márkiné – a temesvári magyar színház és a budapesti Trojka Színházi Társulás közös bemutatója

Heinrich von Kleist szövege nyomán O.márkiné címmel tart bemutatót június 3-án este a budapesti Trojka Színházi Társulás és a temesvári magyar színház. A bemutató előadásra a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében kerül sor este 7 órától.

A Soós Attila rendezte előadás Heinrich von Kleist azonos című elbeszélése nyomán született, mely az alkotók ajánlása szerint „formai és tartalmi nyitás és kísérlet a fizikai színház és a bábszínház ötvözésére.” Az előadásban Nagy Dóra, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábszínésze is színpadra lép.

A Trojka Színházi Társulás negyedik éve működik, mint független előadóművészeti társulat, akik a fiatal alkotóknak igyekeznek bemutatkozási lehetőséget biztosítani. Az O. márkiné című előadás Soós Attila, rendező és Bereczki Csilla bábrendező (Csomótündér, Piroska) koncepciója mentén született meg.

A történet a 18. századi Olaszországban, a porosz-francia háború idején játszódik. A fiatalon megözvegyült szép O márkiné súlyos terhet hord szívében. Álmában megerőszakolták, amikor porosz csapatok fogságába esett. Elvonulva a világtól vezekel, ám egy napon megjelenik a bűnt elkövető gróf, és feleségül kéri.

Az előadásra a színház jegypénztárában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon válthatnak jegyeket.