Nyilvános főpróba a Szigligetiben

Nyilvános főpróba a Szigligetiben

Nyílt próba keretében kaphat bepillantást az érdeklődő közönség a Csalóka szivárvány című előadás próbafolyamatának utolsó szakaszába október 3-án, hétfőn 17:30-tól a Szigligeti Színház nagytermében. A produkció kulisszatitkaiba Telihay Péter rendező vezeti majd be a nagyérdeműt.

A színmű főszereplője, a Csatlós Lóránt által alakított Czintos Bálint, falusi kurtanemes, negyvenes éveiben járó özvegyember nem találja helyét az életben, nem érzi jól magát a saját bőrében. Fia érettségije, egy titkolt szerelem, egy régi barát felbukkanása és egy váratlan incidens együttesen felkavarják és arra késztetik, hogy gyökeresen változtasson életén. Meglepő, meseszerű, szinte felfoghatatlan megoldáshoz folyamodik: megpróbál életet cserélni.


„Ma, amikor az emberek a káoszból, az őket körülvevő bizonytalanságból, a saját életük sebezhetőségéből és ingatagságából nagyon gyakran menekülnek a spiritualizmushoz, kreálnak maguknak másik univerzumot azért, hogy az illúzióikat megalkossák, ez a darab kifejezetten aktuális. Hogyan tudunk kiszabadulni a szürke hétköznapokból és készíteni magunknak egy másik valóságot, amelyben, azt gondoljuk, a hétköznapjaink, kicsinyes konfliktusaink, piti gonoszságaink elfelejthetők és megszüntethetők? A darabból az derül ki, hogy ez nem megy, és amikor az ember ezzel szembesül, akkor egy olyan válságot él meg, ami az elméjére is visszahat” – vall az előadásról Telihay Péter rendező.

Az előadás műsorra tűzésével Tamási Áron emléke előtt tiszteleg a Szigligeti Színház az író születésének 125. évfordulóján. A bemutatóra október 7-én, pénteken 19 órakor kerül sor.

A nyílt próbára a belépés ingyenes!