Nyilvános a 6. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál programja

Nyilvános a 6. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál programja

Nyilvános a kolozsvári színház által szervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hatodik kiadásának előadás kínálata. Az idén november 22–30. között sorra kerülő színházi találkozóra tizenkét országból tizenöt meghívott társulat érkezik Kolozsvárra.

A fesztivál idei kiadásának alcíme a Háború. A kilencnapos fesztivál előadásaival és kiegészítő programjaival az első világháború vége óta eltelt száz évről, a (mindig) zavaros idők különböző konfrontációiról szeretne párbeszédet indítani a kortárs világszínház jelentős társulatainak produkcióin keresztül.

A kolozsvári közönség olyan nemzetközileg elismert alkotók előadásait láthatja az idei fesztiválon, mint Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Tompa Gábor, Cezary Tomaszewski, Horváth Csaba, Fehér Balázs Benő, Urbán András, ifj. Vidnyánszky Attila, Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, valamint Stathis Livathinos.

Az idei fesztivál egyik legizgalmasabb előadásának ígérkezik a milánói Piccolo Teatro Elvira című vendégjátéka, melyben Toni Servillo rendezésében és szereplésével, aki az utóbbi évek egyik európai kultuszfilmjének, a La grande bellezzának (A nagy szépség) a főszereplője. Látható lesz korunk egyik legfontosabb rendezője, Luk Perceval Macbeth rendezése, visszatérő vendégként a berlini Schaubühne Milo Rau Compassion. The History of the Machine Gun előadását hozza el az Interferenciákra, míg a Sons of a Bitch című előadás a litván Eimuntas Nekrošius rendezésében lesz látható.

A programot idén is járulékos események színesítik: a TIFF Házban naponta kerül sor beszélgetésekre a meghívott alkotókkal, emellett lesznek kiállítás-megnyitók, konferenciák, könyvbemutatók és koncertek is.

A fesztivál társszervezője a Corvineum Alapítvány, főtámogatói a Kulturális Minisztérium, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa. A rendezvény az Európai Színházi Unió, a Román Kulturális Intézet, az UNITER, a Bethlen Gábor Alap, a Communitas Alapítvány és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával valósul meg. Főbb partnerek: TIFF Ház, Tranzit Ház, Kolozsvári Nemzeti Színház, Kaszinó Városi Kulturális Központ, Kreatív Kolozsvár, Goethe Zentrum | Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, Eximtur, Toyota.

A fesztivál programjában szereplő nyolc nagytermi előadásra már vásárolható az Interferences Grand 2018 kedvezményes jegycsomag www.biletmaster.ro weboldalon, amely október 29-től a színház jegypénztáránál is elérhető lesz. A jegycsomag ára 280 lej, ami 25%-os kedvezményt jelent a nagytermi jegyárakból.

Az előadásokra külön-külön is megvásárolhatóak már a jegyek a színház jegypénztárában és online a www.biletmaster.ro oldalon.

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát.