Nyílt próba és Szigligeti Piknik a színházban és a Majomszigeten Nagyváradon

Nyílt próba és Szigligeti Piknik a színházban és a Majomszigeten Nagyváradon

Szigligeti Piknik – Terítéken a színház! címmel szervez a Szigligeti Színház évadnyitó és -hirdető szabadtéri rendezvényt az új tanév második napján, vagyis szeptember 12-én, kedden délután.

 A program 17 órától kezdődik a nagyszínpadon, ahol a készülő és szeptember 16-án bemutatásra kerülő A padlás című előadás próbafolyamatába kaphatnak betekintést az érdeklődők. A nyílt próba mellett a színpadon a teátrum vezetősége az új évaddal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról is tájékoztatja majd a nagyérdeműt.

A nyílt próbát követően a színház mögötti téren folytatódik a rendezvény. Az itt felállított szabadtéri színpadon előbb a Lilliput Társulat tervezett évadáról tudhatunk meg többet, majd a Tüskevár gyerekszereplőinek fellépése következik. A Nagyvárad Táncegyüttes művészei a Mindenki hagyománya című interaktív előadásából mutatnak be részleteket, majd a közönséget is táncba hívják. A rendezvényt a Szigligeti Társulat művészeinek fellépése zárja.

A szabadtéri színpadon zajló eseményekkel párhuzamosan számos érdekességgel várják a közönséget a színház mögötti téren, az egykori Majomsziget helyén. A Lilliput Társulat művészei kézműves-foglalkozásokkal várják a gyerekeket, lehetőség lesz színházi jelmezek és parókák felpróbálására, ugyanakkor a teátrum kérdőívét is kitölthetik a látogatók. A helyszínen fagyit, bort és üdítőt is lehet majd kapni.

A belépés a Szigligeti Piknik minden programpontjára ingyenes.