Novemberben újra My Fair Lady Nagyváradon

Novemberben újra My Fair Lady Nagyváradon

A 2013-2014-es évadban újra műsorra tűzi a Szigligeti Színház a My Fair Lady című musicalt. A november 19-én, kedden 19 órakor kezdődő előadásban Eliza Doolittle szerepében Pitz Melindát láthatja a közönség.

A G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készült musical ősbemutatója 1955-ben volt a Broadwayn, azóta minden valószínűség szerint ez a musical hódította meg a legtöbb nézőt. A nagyváradi előadás Varró Dániel fordítása alapján készült, Réthly Attila rendezésében, a karmester Kulcsár Szabolcs, közreműködik a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara.

London nagy hírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak. A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A bogaras, nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.

Az előadásra jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint egy órával az előadás előtt. Online jegyvásárlásra a színház honlapján (www.szigligeti.ro) illetve a www.biletmaster.ro oldalon van lehetőség.