Nép- és kortárstánc workshop a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban

Nép- és kortárstánc workshop a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban

Két magyar, két osztrák, két szerb és két bolgár bemegy egy kocsmába. És SOMEONE FROM HOME címmel megalkotnak egy európai táncelőadást, mely ízig-vérig mai, mégis visszatekint nagyszüleik hagyományaira. Az előadást megelőző próbafolyamatnak Linz, Szófia, Temesvár és Újvidék ad rendre otthont, majd 2019 nyarán kerül bemutatásra. A SOMEONE FROM HOME csapata jelenleg a Temesváron próbál és szeretettel vár minden érdeklődőt egy közös táncra március 5-én, hogy a produkcióban szereplő nyolc táncossal együtt járjon el egy polkát vagy akár egy keringőt. A belépés ingyenes!

A dunai svábok tánchagyományaiból inspirálódó nemzetközi kooprodukció magába olvaszt egy csepp szerb, magyar és bolgár folklórt és a kortárs tánc elemeit is. Mindeközben hangsúlyos szerepet szán az előadás alatt felcsendülő különböző kultúrák dallamait idéző élő zenének és a közönség részvételének.  A projekt az Újvidéki Kulturális Diákközpont, a linz-i Silk Fluegge társulat, a Szófiai Derida Táncközpont és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közreműködésével valamint az EU Kreatív Európa támogatásával valósul meg.

A hosszas és verejtékes munka eredményeként létrejövő előadás bemutatására 2019 nyarán kerül. A temesvári Magyar Színház tagjai közül Simó Emese és Mátyás Zsolt Imre színművész csatlakozott a több hónapos projekthez. A bemutatót megelőzően a SOMEONE FROM HOME csapata szeretettel vár minden érdeklődőt a Take this Waltz címet viselő workshopra március 5-én, kedden este 20:30-tól a Színház Stúdió termében.  A két temesvári színész vezetése alatt létrejövő workshop célja egy közvetlen hangulatú közös est a tánc szerelmeseinek.