Nemzetközi workshopot szervez a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Temesváron

Nemzetközi workshopot szervez a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Temesváron

Rendhagyó nemzetközi workshopot szervez a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a 2014. május 24-31. között zajló Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó keretén belül.

Az egyre jelentősebbé váló regionális színházi találkozó, a TESZT évről évre igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a különböző workshopok, oktatási programok és színházi kísérletek programba való bevonására, amelyek a különböző kultúrákból érkező diákok és művészek számára jelenthetnek találkozási pontokat és teremtenek lehetőséget a kulturális párbeszédek kialakulásához.

Idén, a múlt és múltfeldolgozás tematikájához kapcsolódóan a fesztivál fő programja mellett Urbán András rendező tart workshopot romániai, magyarországi és szerbiai színművészetis diákok számára, amely a pontosan 500 éve, Temesváron kivégzett Dózsa György személyét idézi meg.

A workshopon Urbán András mellett Cári Tibor, a Temesvári Színház Uniter-díjas zeneszerzője és a szintén Uniter-díjas Iuliana Vâlsan díszlet- és jelmeztervező vesznek majd részt, illetve Kárpáti Péter József Attila-díjas drámaíró, aki a fesztivál ideje alatt megszülető „előadás” szövegét és dramaturgiáját érintő kérdésekben segíti majd a műhelymunkában résztvevő diákokat.

A résztvevőknek kollégiumi szállást biztosítanak a szervezők, illetve lehetőségük nyílik a találkozó más programjain való részvételre is. A workshopon való részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért kérjük, jelezzék részvételi szándékukat legkésőbb április 30.-ig. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal, motivációs levéllel és egy rövid bemutatkozó anyaggal lehet a pr@tm-t.ro címen.

Bővebb információt a pr@tm-t.ro címen, illetve a 0752111802 telefonszámon igényelhetnek.