Nemzetközi ifjúsági színházi- nevelés program zajlik az Osonó szervezésében

Nemzetközi ifjúsági színházi- nevelés program zajlik az Osonó szervezésében

Július 12. és 21. között három helyszínen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyimesfelsőlokon zajlik az Osonó Színházműhely által szervezett Engage With Us!  elnevezésű ifjúsági színházi nevelési program, amelyen 21 ausztriai, magyarországi, erdélyi magyar és román fiatal, valamint 6 ifjúsági munkás vesz részt.

Az ausztriai Verein für Freizeit und Bildung ifjúsági szervezet az Osonót, mint nagy tapasztalattal rendelkező partnert kérte fel a szakmai programok lebonyolítására és az Erasmus+ Ifjúsági csereprogram megszervezésére. A projekt másik partnere a magyarországi Bakelit Multi Art Center. A tíznapos program célja a színház, mint hatékony ifjúsági nevelési eszköz megtapasztalása, valamint a gyakorlati módszerek bemutatása és átadása a különböző kultúrából érkező résztvevők számára.  A társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár több színházi nevelési, valamint önismereti, személyiségfejlesztő és csapatkovácsoló műhelyfoglalkozást fog tartani, de délutánonként alkalom lesz a régió településének, gasztronómiájának és természeti adottságainak bemutatására is.

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott társulat eseményén Sepsiszentgyörgyről a Plugor Sándor Művészeti Líceum Drámatagozatának diákjai vesznek részt.