Nemzetközi Gyerekszínházi Napok a temesvári színházban

Nemzetközi Gyerekszínházi Napok a temesvári színházban

Ismert mesehősökkel és határon túli bábelőadásokkal búcsúzik az októbertől a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Az utóbbi időszak fesztiválszereplései és kiszállásai után, október végén hazai és határon túli báb- és gyerekelőadásokat lát vendégül a temesvári színház.Október 27. és 29. között három ország 4 előadásával várják a lelkes legkisebbeket és az érdeklődő nagyobbakat a színház Stúdiójába, valamint a Bartók Béla Elméleti Líceum dísztermébe.

A rendezvénysorozatot, október 27-én reggel a színház legújabb, nonverbális gyerekelőadása a Piroska nyitja, melyet a Szabadkai Gyermekszínház Mira Magányországban című zenés monodrámája követ. A történet egy kislányról szól, aki felkutatja Magányországot, ahol a király bezárta a szelet, az emberek ettől pedig magukba fordultak, mindenki fél és egyedül érzi magát. Az előadás, melynek zenéjét Bakos Árpád szerezte, Mira és társai történetén keresztül mesél a barátság és az ebből fakadó bátorság erejéről.

Másnap, október 28-án a Békéscsabai Napsugár Bábszínház duplázik. A Rongy Elek, a példakép egyszerre szól gyerekeknek és felnőtteknek. Az előadás története szerint Makkon Hízott Nagy Macának tizenharmadik malaca, a kákabelű, satnya, göthös Rongy Elek nem elégszik meg a neki szánt sorssal és nem hajlandó egyszerű tisztességes hentesáru lenni, mint a testvérei, ezért úgy dönt, hogy disznófősajt lesz – avagy semmi. Céljai elérése érdekében mindenen és mindenkin átgázol. Pályafutása teli van csalással, hazugsággal, átveréssel. Az előadásokra délelőtt 9 és 11 órától kerül sor a temesvári színház Stúdiójában.

Szombaton, október 29-én a Bartók Béla Elméleti Líceum dísztermébe várják az érdeklődőket, ahol a nagyváradi Lilliput Társulat közkedvelt előadása, Az égig érő fa lesz látható. A nagyváradi társulat munkássága nem ismeretlen a temesvári közönség számára, hiszen a két színház évek óta jó szakmai viszonyt ápol egymással, melynek eredményeként évente legalább egy alkalommal vendégszerepelnek egymásnál.

Szeretettel várnak mindenkit!