Nemzetközi fesztiválon kapott díjat az Osonó Színházműhely filmje

Nemzetközi fesztiválon kapott díjat az Osonó Színházműhely filmje

November 2-7. között került megrendezésre Kaposváron a XX. Jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztivál, ahol hivatásos és nem hivatásos színészek, előadóművészek és társulatok, valamint filmes alkotók és alkotócsoportok mérettették meg magukat. A Közép-Európa legnagyobb szemléjén, versfilm kategóriában az Osonó Színházműhely Magamban bíztam című kísérleti versfilmje második díjban részesült. A film szereplője Mucha Oszkár, rendezője Fazakas Misi. A díjat olyan jelentős színházi és alkotó emberekből álló zsűri ítélte meg, mint Bagossy László rendező- tanár, Borbély Sándor rendező- színművész, Huzella Péter zeneszerző-énekes, Szűcs Katalin Ágnes színikritikus- dramaturg, Turczi István költő, író és műfordító.

A díj kiemelten fontos elismerés a társulat számára, hiszen a koronavírus járvány által kialakított helyzetben, a független és önfenntartó társulat arra kényszerült, hogy színházi tevékenységét visszaszorítsa. A jelenlegi kihívásokra reagálva, új utak felfedezésére indult el a csapat, így több kísérleti filmet hozott létre. Ennek a folyamatnak és munkának jelentős, impulzust adó visszaigazolása a díj.

A díjazás mellett pozitívan értékelte a zsűri és a VersFesztivál versenyprogramjába valamint a nyilvános vetítésre beválogatták a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának versfilmjeit is, amelyek Mucha Oszkár filmes mesterkurzusa alatt készültek el a drámás diákok szakmai táborában.

A Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál 1999-ben nyitotta meg kapuit előbb csak a nem hivatásos, később már a professzionális előadók és társulatok előtt is. A páratlan években a hagyományos versmondás kapja a főszerepet, a páros években pedig a versszínházi műfajok mindegyike színpadra kerül. Rendezője és szakmai koordinátora a Magyar Versmondók Egyesülete.