Az ördög próbája
A fotó a Tompa Miklós Társulat tulajdona.

Nemzeti Színházak Fesztiválján Az ördög próbája

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Az ördög próbája című előadása meghívást kapott Kolozsvárra a Lucian Blaga Nemzeti Színház által a Nagy Egyesülés évfordulója alkalmából megszervezett Nemzeti Színházak Fesztiváljára. A 2018. november 28-december 5. közt zajló fesztivál célkitűzése, hogy megmutassa közönségének azokat a kimagasló színházi produkciókat, amelyek Romániában és a Moldovai Köztársaságban születtek az elmúlt években, és amelyek kizárólag román dramatikus szövegeken alapulnak.

A Radu Afrim rendező által kitalált és megrendezett történet szövegének létrehozói maguk a szereposztás tagjai. Az előadás 2014-ben részt vett az Országos Színházi Fesztiválon Bukarestben, ugyanebben az évben a Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte a szakmai zsűri különdíját, 2015-ben pedig az UNITER A legjobb női mellékszereplő díjával jutalmazta Berekméri Katalin színésznőt az előadásban nyújtott alakításáért.

A színház többszörösen díjazott előadását 2018. december 2-án, vasárnap este 19 órától tekintheti meg a fesztiválközönség a Lucian Blaga Nemzeti Színház Nagytermi Stúdióterében.

A fesztivál előadására jegyek online a következő oldalon vásárolhatók: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2040/Teatrul-National-Cluj-Napoca

További információk a kolozsvári Nemzeti Színház honlapján olvashatók: https://www.teatrulnationalcluj.ro/pagina-101/festivalul-teatrelor-nationale/

Az Ördög próbáját a marosvásárhelyi közönség november 27-én, kedden este 19.30 órától tekintheti meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.