Nem történt semmi- Hatkezes dráma ősbemutatója Marosvásárhelyen

Nem történt semmi- Hatkezes dráma ősbemutatója Marosvásárhelyen

Október 31-én, vasárnap 19:30 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében Dálnoky Réka – Székely Csaba – Elise Wilk: NEM TÖRTÉNT SEMMI című előadás ősbemutatójára kerül sor, Sebestyén Aba rendezésében.

2021-ben a Yorick Stúdió felkérte Dálnoky Réka, Elise Wilk és Székely Csaba drámaírókat, hogy közösen írjanak darabot egy, a hazai színházakban igen kevéssé tárgyalt témáról: a #metoo-ról.

Három nőt és három férfit látunk folyton változó felállásban, hatalmi játszmák, bántalmazó kapcsolatok és zaklatások hálójában. A szereplők egyik jelenetből a másikba sodródnak, miközben viselkedésük folyton változik attól függően, hogy milyen hatalmi helyzetbe kerülnek. A tizenegy jelenetet részben valós romániai esetek ihlették, és könyörtelen képet festenek a mai emberi és szakmai kapcsolatokról. Mindeközben az is láthatóvá válik, hogy változott-e a világ a #metoo mozgalom hatására. Hogyan gondolkodunk ma például a közös beleegyezésről? És vajon mi rejtőzik a mögött a három szó mögött, hogy „nem történt semmi”?

Az Elise Wilk által írt jelenetek magyar fordítója: Székely Csaba

SZEREPOSZTÁS: A FŐSZERKESZTŐNŐ: B. Fülöp Erzsébet | Nagy Dorottya; A HÍRES SZÍNÉSZ: Korpos András; A MUNKANÉLKÜLI: Bálint Örs; A STÚDIÓIGAZGATÓ: Henn János; A SZÍNÉSZNŐ: Gecse Ramóna; AZ ÚJSÁGÍRÓNŐ: Berekméri Katalin.

Rendező: Sebestyén Aba

Jelmeztervező: Oláh Réka

Díszlettervező: Sós Beáta

Zeneszerző: Cári Tibor

Rendezőasszisztens: Talán Vanda 

Operatőr: Sebesi Sándor 

Ügyelő: Rigmányi Lehel

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Bethlen Gábor Alap, a Miniszterelnökség – Nemzetpolitikai Államtitkársága (Magyarország) és a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (AFCN) által társfinanszírozott projekt.

A projekt nem feltétlenül tükrözi a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Ezek teljes mértékben a kedvezményezett felelősségét képezik.

A 16 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadásra a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. Következő előadások november 8-án, 9-én valamint 25-én 18:30 órától tekinthetőek meg.

Bővebb információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook, valamint Instagram oldalát (https://www.facebook.com/tompamikloswww.instagram.com/tompamiklostarsulat).