Nem lesz reggel, Fred - Bemutatóra készül a Tomcsa Sándor Színház

Nem lesz reggel, Fred – Bemutatóra készül a Tomcsa Sándor Színház

A Nem lesz reggel, Fred! aTomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház drámapályázatának, a dráMÁzat III-nak nyertes darabja, Moravetz Levente végjátéka, a hétköznapi és szokatlan közötti keskeny mezsgyén vezet minket. Olyan kérdéseket feszeget, amelyek hétköznapjaink alapját képezik, és a legintimebb gondolatainkat sem hagyják nyugodni.

A művészeti vezető, Zakariás Zalán felkérésére a rendező, Vladimir Anton először dolgozik magyar nyelvű társulattal. Elmondása szerint felülmúlta elvárásait az udvarhelyi társulat, szívesen tekint az elmúlt időszakra, amíg együtt dolgozott a négy színésszel: Antal D. Csabával (Fred), Bekő Fóri Zenkővel (Katalin), Esti Norberttel (Fény), Pál-Varga Mártával (Nő).

A darab főhőse, Fred, a kispolgár biztonságos rutinokkal teli valóságában él. Egyik meeting a másik után, egyik szülinap a másik után, egyik étkezés a másik után. De mi van akkor, ha mindez csak a felszín? Ha meghasad a szép burok és pillanatok alatt befutják a hajszálrepedések? Merre vezet a szembesülés? Tagadáshoz vagy elfogadáshoz? – ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ az ősbemutatón, március 22-én, csütörtökön este hét órától.

A Nem lesz reggel, Fred! stúdióelőadást az eredetileg bérletben szereplő, nagytermi előadás (A főfőnök) helyett láthatjuk – ezért a korlátozott helyek miatt a nézők az előadást bérletenként két felosztásban tekinthetik meg:

Március 22-29-én a Tomcsa Sándor I-II. bemutatóbérlet

Március 30-án a Nyirő József I.

Április 5-12-én a Haáz Rezső I-II.

Április 13-án a Nyirő József II.

Május 4-11-én a Kovács György I-II.

Jegyek, a fennmaradt helyek függvényében, szabadon is válthatók a színház jegypénztárában.