Negyedik napja zajlik a REFLEX4

Negyedik napja zajlik a REFLEX4

Negyedik napja tart a REFLEX Nemzetközi Színházi Találkozó, amelynek mostani kiadásában kiemelt fontosságot kap a színház és zene viszonya. Ennek a jegyében, erős kezdéssel indult a fesztivál, a flamenco nemzetközi szinten ismert alkotójának, Juan Manuel Fernández Montoya, azaz művésznevén „Farruquito” Improvisao című előadásával, amely zene, tánc és ének együttállásában a műfaj improvizatív jellegét és érzéki kommunikációját hangsúlyozza.

Songs of Lear– Song of the Goat Theatre
Fotó: REFLEX4

Zene és színház különleges kapcsolódására épül a lengyel Song of the Goat Theatre társulatának munkája, a fesztivál folytatásában három alkalommal is látható Songs of Lear. Grzegorz Bral rendezése, amely a 2012-es Edinburgh-i Fringe Fesztiválon elnyerte a Fringe First-díjat és azóta töretlen sikernek örvend, a Shakespeare-i drámából ihletődő különleges színházi esemény, amelynek ereje a zene, az erőteljes gesztusrendszer és a költői szöveg szabad találkozásából jön létre.

Rosmersholm– Kolozsvári Állami Magyar Színház
Fotó: REFLEX4

Andrij Zholdak ukrán rendező Rosmersholm című, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatával létrehozott előadását külső helyszínen, Csíkszeredában tekinthette meg a fesztiválozó közönség. Zholdak Ibsen-értelmezésében intenzív színészi játék révén jelenik meg a pusztítás ereje, és annak a folyamata, ahogyan a bűntudattal átitatódott emberi viszonyok felemésztik az embert és az őt körülvevő környezetet.

Alice– Tamási Áron Színház
Fotó: REFLEX4

Helyi előadásként Bocsárdi László Alice című előadása szintén szorosan kapcsolódik a zene tematikájához: a sZempöl Offchestrával közös koncertszínházi alkotás a határátlépés, az önmegismerés és az ismeretlen világba való beavatódás tapasztalatait viszi színre.

A REFLEX programjának része a varsói Adam Mickiewicz Intézet és a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet partnerségével megvalósuló tévészínházi sorozat. A Teatroteka on Tour sorozatban öt tévészínházi produkció kerül vetítésre a Művész Moziban, ezek mindegyike egy-egy kortárs lengyel drámát dolgoz fel.

A fesztivál napi programja, az előadások utáni közönségtalálkozókat követően minden este a színházbüfé udvarán, meghívott DJ-vel zárul.

Jegyek még válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon. Bővebb információk a www.reflexfest.ro honlapon.