Négy nap alatt négy városban tart előadásokat az Osonó

Négy nap alatt négy városban tart előadásokat az Osonó

A héten folytatja az Osonó Színházműhely a Kovászna és Hargita megyei turnéját. Szerdán, január 27-én 18 órakor Kézdivásárhelyen, a Nagy Mózes Líceum dísztermében az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadást láthatja a közönség. Az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadást csütörtökön két alkalommal mutatja be a társulat a csíkszeredai Márton Áron Líceumban, folytatva az osztálytermi projektsorozatot. A fórumszínházi produkciót pénteken, január 29-én 18 órakor Maroshévízen, majd 31-én, vasárnap este 19 órakor az udvarhelyi közönség láthatja a Siculus Ifjúsági Ház konferenciatermében.

 

A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást több mint 5 éve játssza a társulat, és mindeddig 3 kontinens 22 országának 170 településén került bemutatásra. A társadalmi problémákat feldolgozó dokumentarista produkció román fordítással lesz látható.

Az előadások főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni.