Nánó Csaba könyvét mutatják be a kolozsvári színházban

Nánó Csaba könyvét mutatják be a kolozsvári színházban

Nánó Csaba Egy élet nem elég című beszélgetőkönyvét mutatják be május 31-én, szerdán 17 órától a kolozsvári színház emeleti előcsarnokában. A nagyváradi Europrint Kiadónál megjelent kötetet bemutatja Makkay József, az Erdélyi Napló főszerkesztője, valamint Derzsi Ákos, a kiadó igazgatója, házigazda: Visky András.

Sorbán Attila írja a kötet méltatásában: Az erdélyi színésznél nincs sérülékenyebb ember a világon. És kiszolgáltatottabb sem. Úgy szorítja őt a lét elviselhetetlen könnyűsége, hogy abba bele lehet pusztulni. Mindent egy maroknyi álomért. De kell-e ez nekem? Mármint néhány erdélyi színész fátyolként lebegő emlékezete, mely beteríti a virtuális ködbe vesző hétköznapokat? Lám, újra egy kérdőjel. Hideg kampóként kapaszkodik belém. Persze, azért vagyunk, hogy valahol otthon is legyünk. Egyedül a négy fal közt. Vagy mégsem? Lehet másként is? Mit feleljek, ha valaki hirtelen rám kiált: Ki vagy? És vannak, akik tudnak válaszolni. A kiválasztottak. Szavuk örökké szitáló meleg eső.

Ebben a kötetben is, mint az előző, igen sikeres első részben, Nánó Csaba csupán kérdez. Halkan, emberséggel, értőn. S nekünk olvasóknak nincs más dolgunk, mint kitépni magunknak néhány csendes órát a hullámzó időből, hogy ráébredjünk, kell még a remény.