Nagyváradon mutatja be Tavaszi áldozat c. előadását az M Studio

Nagyváradon mutatja be Tavaszi áldozat c. előadását az M Studio

Az M Studio október 26-án a Tavaszi áldozat c. előadását mutatja be az Infinite Dance Festival keretében Nagyváradon. Az Andrea Gavriliu rendezésében készült produkció lesz a fesztivál nyitóelőadása.

A Szigligeti Színház által szervezett tánc- és összművészeti fesztivál október 26-30. között zajlik Nagyváradon. Az Infinite Dance Festival célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai kulturális életben aktívan jelen levő tánc- és mozgásművészetre, annak lehetőségeire és műfaji sokszínűségére.

A fesztivált október 26-án, szerdán 19:30-tól az M Studio nyitja az Igor Stravinsky zeneműve alapján készült Tavaszi áldozat c. produkciójával. Andrea Gavriliu, az előadás rendező-koreográfusa a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra az eredetileg klasszikus balettre írt zeneművet: „…a rituálék, melyben feláldoznak egy fiatalt, akinek a végkimerülésig, a halálig kell táncolnia, ma már kevésbé emészthető. Azt hiszem, az lenne a Tavaszi áldozat legnagyobb hozadéka, hogy sikerüljön egy olyan értelmezést létrehoznom, amely meggyőzi az embereket, hogy hallgassanak Stravinsky-t.”

Az előadás szereplői Polgár Emília, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Bajkó László, Orbán Levente, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. A produkció rendező-koreográfusa Andrea Gavriliu, a díszletet Alexandru Petre és Lea Rasovszky tervezték, jelmeztervező Riri Coco.

Jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában (keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve előadások előtt egy órával), valamint a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. További információk a fesztivál honlapján olvashatók: http://idf.szigligeti.ro .