Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Temesváron játszik az M Studio

Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Temesváron játszik az M Studio

A sepsiszentgyörgyi M Studio január 28. és február 2. között Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Temesváron mutatja be A Jó, a Rossz… című előadását. Az érintett városok közönsége ezúttal egy rendhagyó mozgásszínházi westernt tekinthet meg, Fehér Ferenc rendezésében.

A Bethlen Gábor Alap támogatásával három erdélyi városban tart vendégjátékot az M Studio január 28. és február 2. között. A Fehér Ferenc által rendezett A Jó, a Rossz… című táncszínházi előadást január 28-án, szombaton 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színház nagyszínpadán láthatja a közönség. A nagy érdeklődésre való tekintettel Marosvásárhelyen két előadást játszik a társulat január 30-án, a produkció 17 órától és 19:30-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház stúdiószínpadán. A turné következő állomása a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, ahol február 2-án, csütörtökön 19 órakor lépnek színpadra.

Az előadás címe eszünkbe juttatja a mára már ikonikussá vált A Jó, a Rossz és a Csúf című olasz-spanyol westernt, de az M Studio előadásában az eredeti történetből mindössze a cím és a hangulat szolgál alapul. A történet itt igen egyszerű. Egy kis közösségről szól, akik mindennapjaikat egymás közt élik meg és élik túl egy El Perdido nevű “akármilyen” kisvárosban. A mulatságnak és a párbajoknak itt hatalmas szerepe van. Feszült tekintetek, lóháton parádézó félistenek közt veszünk részt kőkemény harcokban az erkölcsi igazságokért. Aztán valami megváltozik…

Fehér Ferenc az M Studiónál rendezett legújabb előadása a western műfajával kísérletezik. Az általa megalkotott zenei világ szinte moziként tárja elénk a filmekből ismert vadnyugati történeteket. A zenei szféra viszont egy sajátos koreográfiával és humorral olvad össze, így teremtve lehetőséget a néző számára a westernnel való közvetlenebb találkozásra.

Jegyek elővételben: Nagyváradon a színház jegypénztárában (tel: 0259-401140), Marosvásárhelyen a Kultúrpalota jegyirodájában (tel: 0372-758230), a színházi jegypénztárban (tel: 0365-806865) és a www.biletmaster.ro honlapon, Temesváron pedig a színház jegypénztárában (tel: 0752-111803) és a www.biletmaster.ro honlapon kaphatók.