Nagyváradon és Hódmezővásárhelyen vendégszerepel az Osonó öt éve bemutatott előadása

Nagyváradon és Hódmezővásárhelyen vendégszerepel az Osonó öt éve bemutatott előadása

A regionális Taizé-i találkozó keretén belül május 7-én, szombaton 17 órakor Nagyváradon mutatja be a társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkciót. Ezt követően 8-án, vasárnap 18 órakor Hódmezővásárhelyen a Cseresnyés Kollégiumban lesz látható az előadás.

A közönség öt évvel ezelőtt, 2011. május 21-én láthatta először a dokumentarista előadást, amelyet azóta 3 kontinens 23 országának 153 településén, összesen 446 alkalommal mutatott be az társulat. A produkció eddig 11 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült.

Május 6–8. között ökumenikus találkozóra kerül sor a nagyváradi Posticum Keresztény Kulturális Központban, amelyen részt vesz a Taizé-i szerzetesközösség néhány tagja, illetve a közösség priorja. A bizalom zarándoklatának második nagyváradi állomásának vendége az Osonó Színházműhely is. A franciaországi Taizéi Közösséget alapító Roger testvér gyakran beszélt a föld lakhatóvá tételének fontosságáról. Ezalatt elsődlegesen a rászorulókkal való szolidaritás vállalását értette, így a Fazakas Misi által rendezett dokumentarista előadás szervesen kapcsolódik a találkozóhoz, hiszen arra vállalkozik, hogy megmérje a bennünket körülvevő társadalom lázát. A produkció elsősorban a fiatalokat érintő társadalmi, szociális problémákat kutatja, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok történetei szövődnek színházi eseménnyé.

Hódmezővásárhelyre harmadik alkalommal tér vissza a társulat, ahol az előadást megelőzően két csapatépítő és önismereti műhelyfoglalkozást is tart a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár.

A kiszállás támogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. Szereplők: Mucha Oszkár, Gyergyai Bea, Benyhe Bernát, Bene Ervin, László Fruzsina, Sebestyén Eszter. Technikus: Bartha Levente.

 

Az előadások helyszíne és időpontja ITT tekinthető meg: http://osono.ro/musor/hu