Nagyváradon a temesvári színház három előadása

Nagyváradon a temesvári színház három előadása

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház népes mesehős-brigádja október első napjaiban Nagyváradra utazik, ahol részt vesz a második alkalommal megrendezésre kerülő Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján, a Fux Feszten.

Az október 5. és 10. között zajló Bábszínházi Találkozón idén hét erdélyi és öt magyarországi társulat lép színre, közöttük a temesvári magyar színház bábművészei is, három már jól ismert előadásukkal.

A Lázár Ervin meséje nyomán született Hétfejű tündér, a Bereczki Csilla rendezte Csomótündér és a színház legfrissebb, Apakaland című előadása olyan kevert bábszínházi formák felhasználásával készültek, melyek egyszerre kísérletező, újító jellegűek, de a bábszínház alaptechnikáit is megidézik. Témájukban a barátság, a kirekesztettség, a másság, az elfogadás, a családon belüli problémák és azok megoldásával foglalkoznak.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház nem először vesz részt a rangos és Románia ezen térségében egyedülálló fesztiválon. 2013-ban ugyanis, a Fux Feszt első kiadásán a színház Vagabondó című előadása elnyerte a legjobb produkciónak járó díjat.