Nagyváradon a Háromszék Táncegyüttes

Nagyváradon a Háromszék Táncegyüttes

December 5-én, csütörtökön 11, illetve 13 órától a Háromszék Táncegyüttes Csipkerózsika című zenés, táncos mesejátékát tekinthetik meg az érdeklődők a Szigligeti Színházban. Jegyeket elővételben 15, illetve kedvezményesen 10 lejért a színház jegypénztáránál lehet váltani. Az előadásokra a Tabéry Géza-bérlet érvényes.

Éppen ma telik le a száz esztendő, amikor a gonosz tündér átkától sújtva Csipkerózsika és az egész királyi udvar halálos álomba merült. A százéves álommal a haláltól menekült meg a fiatal királykisasszony. De lesz-e aki az átkot feloldja, ki segít vajon a királyfinak időben megtalálni és felébreszteni szerelmét?

Az eredeti mese hét tündére a Háromszék Táncegyüttes előadásában a hét erényt testesíti meg: Spera a reményt, Justitia az igazságosságot, Credo a hitet, Carita a szeretetet, Temperantia a mértékletességet, Fortitudo az erőt és Sapientia a bölcsességet. A Háromszék Táncegyüttes előadásában Sapientia az a hetedik tündér, akit elfelejtenek meghívni a keresztelőre, ezért haragjában a tudás erényét rosszra használja.

Az átok súlya elől a jó tündérek az erdőbe rejtik a királykisasszonyt. A hét főbűnt megtestesítő állatok itt őrzik azt a hercegi ruhát, amellyel Csipkerózsika megmenthető a haláltól.