Nagyváradi vendégelőadás és az Alma együttes koncertje a Tomcsa Sándor Színházban

Nagyváradi vendégelőadás és az Alma együttes koncertje a Tomcsa Sándor Színházban

Vasárnap, október 25-én 15:30 órától a közkedvelt Alma együttes koncertezik a Tomcsa Sándor Színház nagytermében. Még mindig lehet kedvezményes jegyeket váltani a koncertre: egy jegy ára egységesen 20 lej, elővételben azonban 3 jegy kedvezményesen 50 lejbe kerül, 10 jegy vásárlása esetén összesen 160 lejbe kerülnek a belépők.

Jegyek elővételben a színház jegypénztárában hétköznapokon 11-14, illetve 15-17 óra között személyesen vagy a 0266-212131-es telefonszámon.

A hónap végén a nagyváradi Szigligeti Színház Tadeusz Słobodzianek A mi osztályunk című darabjával látogat városunkba, amely 2015-ben a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján a fesztivál fődíjas előadásává választotta a zsűri. Az előadást Anca Bradu rendezte, akivel már találkozhatott az udvarhelyi közönség is Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának bemutatóján 2010-ben. A most vendégül hívott előadást két alkalommal is láthatják október végén. Október 29-én, csütörtökön a Haáz Rezső felnőttbérlet keretében, másnap pedig, 30-án, pénteken ugyancsak 19 órától a Kovács György felnőttbérlet részeként.

Tadeusz Słobodzianek darabja máig aktuális kérdéseket feszeget, a nemzetiségek együttéléséről szól. Egy szűk osztályközösség találkozik, hogy az érettségi évfordulóját megünnepelje, lengyel és zsidó diákok vegyesen. Annak a generációnak a képviselői, akiknek sorsát megpecsételték a második világháború borzalmai. S bár maga a találkozás ünnepi esemény, a háború traumatikus emlékei felkavaróak, és drámai felismeréseket idéznek elő. A dráma a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozza. A különbségek, a másság elfogadásának védelmét, az agresszív impulzusok meghaladását, a történelmi sorsszerűség elfogadását, egy felvilágosult, kiegyensúlyozott, az igazra nyitott nézőpontból.

A bérletes előadásokra, a fennmaradó helyek függvényében, jegyek is válthatók hétköznaponként 11-14, illetve 15-17 óra között a színház jegypénztárában személyesen vagy a 0266-212131-es telefonszámon, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon. Bővebb információk: www.szinhaz.ro.